Jordbær sorter

Jordbær er ikke bare Jordbær, der er både et utal af sorter og uendeligt mange måder at passe planterne på. Med 25 års erfaring er Schmidts Jordbær dog altid garant for de mest velsmagende saftige bær du kan få.

For at sikre dig de bedste og mest velsmagende bær henover hele sæsonen, har vi derfor også udvalgt en række sorter der med deres forskellige karakterer supplere hinanden rigtig godt. På den måde får du den helt rigtige sødme i vores bær, hele sommeren igennem.

På vores marker finder du derfor Honeoye, Polka, Korona, Sonata og Florence.

 

Polka

Polka jordbærret har sin oprindelse i Holland. Sorten har middelstore bær i starten af plukkesæsonen, men bliver mindre i slutningen af sæsonen. Jordbærrene er kegleformede med en lille afrundet spids.

Bærrets farve er indbydende mørk rød hele vejen igennem. Smagen er let syrlig med en god sødme og med en fast konsistens.

Polkasorten er i øvrigt velegnet til selvpluk og nedfrysning.

 

Sonata

Sonata jordbærret er et mellemstort, nærmest mundret bær. Farven er til tider næsten orangerød og smagen er frisk, med en fin ballance mellem syre og sødme.

Bærret er velegnet til selvpluk og nedfrysning.

 

Korona

Korona jordbærret har sin oprindelse i Holland tilbage i 1978 hvor man krydsede Tunella og Induka.

Bærrene er store velformede mørkerøde og skinnende. Kødet er ligeledes mørkerødt, men bliver lysere mod bærrets midte. Bærret er blødt og saftigt med en populær smag.

Korona er i øvrigt velegnet til selvpluk.

 

Honeoye

Honeoye sorten giver generelt nogle flotte middelstore bær. Bærene er regelmæssigt kegleformede med en indbydende mørkerød farve udvendig og relativt mørkerød farve indvendig. Honeoye jordbærets overflade er ensartet glat og med let indsænkede nødder.

Smagen er syrligt-sød og bærret er fast med en god saftig smag. Generelt flotte velformede bær der virkelig kan få tænderne til at løbe i vand.

Planten er normal-svag af vækst, lidt åben i vækstform med normal løvfarve og ret store blade. Blomstrer under bladene og giver normalt antal udløbere.

 

Florence

Florence sorten giver store flotte bær, især i den første del af plukkeperioden. Jordbærrene er mørkerøde og gennemfarvede. Smagen er frisk og frugttig med en god aroma.

Florence jordbærrene er relativt faste og har en god holdbarhed.
Plukkesæsonen er sen men det er generelt en sort der giver en høj mængde bær